Ja tänään on sitten vuoden viimeinen päivä.

Maija halusi piirtää tähän omenan. Ja töhriä. Hän lähtee kai tänään joululomalta takaisin Honkalammelle, jos Sanelma-tädin pojat tulee hakemaan.

Mitä mä nyt oikein kirjoittaisin? Olis kiva kirjoittaa, mutta kun ei keksi oikein mitään.

Opin uuden tekstaustyylin kirjeenvaihtokaveriltani Merjalta. Ämmä on muuten kauheen pitkä. 172-senttinen, yhtä pitkä kuin meidän isä. Minä olen yhtä pitkä kuin Maija, me ollaan kumpikin 150 cm.

Mä laitoin mun kirjefrendit mukavuusjärjestykseen. Eka on Hilkka. Hilkka pitää jytäpopista, tanssimisesta ja on hiljainen. Ja se on myös kivaa, että hän ei ole pitkä (hän on kuulemma joskus myös kokeillut tupakanpolttoa).

Toka on Päivi. Kivaa hänessä on se, että hän ei ole kaupunkilainen eikä pitkä (Hilkkakaan ei ole kaupungista) ja muutenkin hän tuntuu reilulta ja on osannut  kirjoittaa kivasti kaikki tiedot itsestänsä. Harmi vain, että hän ei ole pitkään aikaan kirjoittanut.

Kolmantena, eli pronssilla on Tuula. Ehkä siksi, että mä tykkään Tuula-nimisistä likoista. Vaaleinen kiharoineen Tuula tuo mieleen yhden samannimisen tytön kansakouluajoilta. Ja on Tuula muutenkin kiva. Me on vaihdeltu ja lainailtu kaikkea (postimerkkejä ja valokuvia):

Neljäntenä on Tiina. Hän asuu... onko Imatra kaupunki? ... joka tapauksessa Tiina osaa kirjoittaa ihania runoja. Ja hän yleensä kirjoittaa kirjeitä sopivasti, ei liian usein eikä liian harvoinkaan. Sitä paitsi hän tietää pojista paljon. Ehkä oppisin häneltä iskemistapoja.

Viidentenä on Seija, vaikka hän onkin pitkä, saa ollakin, onhan hän sentään jo neljätoista täyttänyt. Eikä hän vaikuta niin ylpeältä kuin monet muut likat. Seija on kansalaiskoulussa ja asuu Hesassa.

Kuudes sija on annettu Merjalle. Ei hänkään hassumpi ole, vaikka vaikuttaa jonkin verran ylpeältä ja on niin kamalan pitkä. Mutta onhan meillä jotain yhteistäkin. Rillit. Ja hän osaa piirtää hyvin ja kirjoittaa kauniilla käsialalla. Hänen kirjeet ovat ilo silmälle. Sattuu olemaan Jämsästä. Onko se kaupunki?...

Seitsemäntenä on Leena. aika kiva, omistaa myös rillit, pitää samasta biisistä kuin mäkin, nimittäin Sladen "Look wot you dun" Sehän on nyt suomeksikin käännetty... hei-hei-hei tää vaikka totta on.. hei-hei-hei, tää kiihdyttää... Se on jytää. Muistakin jytä-biiseistä Leena pitää. Asuu myös Helsingissä niin kuin Seijakin. Tuntevatkohan he toisensa?

Kahdeksantena on Riina. Hän on kivan näköinen ja pitää myös popista. Eikä hän ole yli 160 cm pitkäkään. Ja on hän muutenkin aika kiva.

Yhdeksäntenä on Maarit. On hänkin mukiinmenevä, mutta en pidä siitä, että hän on 12-vuotias ja melkein 160. Ja muutenkin hän vaikuttaa niin aikuismaiselta (Ei tosin niin paljon kuin Erja).

Kymmenes on Saila. On hänkin kohtalainen, mutta miksi hän ei kirjoita?

Yhdestoista on Ulla Imatralta. Ei hän oikein kiva oo. Pituus on 164 ja kirjoittaakin niin huonolla käsialalla. Ja jaksaa vain aina puhua niistä koiristaan.

Ja kahdestoista eli viimeinen on Rauno. Kuten olen jo sanonut, että en pidä hänen nimestäänkään. On ihan hönön näköinenkin, hailakkasilmäinen luurangonlaiha potaattinenä. Mä en kyllä enää kirjoita sille. Se sano, että sillä on huono kirjoituspää. Mitä hittoo se sitten kirjeitä lähettelee kun ei osaa paljon mitään kirjoittaakaan! Kumma tyyppi!

1267021902_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

... niin... kerran mekin olimme nuoria... nuoruus ei tule enää takaisin... mutta kun poikamme syntyy... olkoon hän minua viisaampi....