Tänään tuli meidän kouluun kaks´uutta oppilasta, veljekset Pentti (III A:lle) ja Timo (I B:lle). Pentti ja Timokin muistuttaa vähän Jukka Kuoppamäkeä.

Eräs välitunti oli hauska, kun kansalaiskoulun VIII luokan pojat olivat kurkkimassa siinä kaiteella, joka on tyttöjen vessan luona. Ne pudottelivat hattujaan sinne vessan rappusille ja käskivät ohi kulkevia likkoja nostamaan niiden hatut. Mutta kukaan ei nostanut. Veli-Mattikin pudotti sinne hattunsa, mutta sai hakea sen itse. He looked at me very many times and smiled. He looked very nice.

Katsoi se muillakin välitunneilla. Se hyvännäköinen. Koulun päätyttyä se sattui tulemaan yhtä aikaa kansalaiskoulun ovesta, ja mä tönäisin vahingossa häntä kassilla. Mutta ei se mitään tainnu huomata. Höpötti vain jotain, että samperi kun ei pysy jaloillaan.

Arvaas mitä Irmeli ja Raili mulle kertoivat? S.T. oli kirjoittanut Jukalle rakkauskirjeen! Ne ovat kyllä hyvä pari! S.T. oli mm. kirjoittanut siihen, että hänen entinen poikaystävä oli jättänyt hänet. Ilkka tiesi kertoa, että se "entinen poikaystävä" oli ollut Jarkko! Hah, hah, hah! Ei varmasti Jarkko välitä sellaisesta rupikonnasta. Luuleekohan S.T. että joku poika voisi ihastua häneen! Mutta hänen nuorempi siskonsa on hirmu nätin näköinen. Kyllä suomentunnilla oli hauskaa, kun kaikki nauroivat, ja härnäsivät Jukkaa. Kyllä sitä suututti. Me tehtiin kirja-sanasta erilaisia muunnelmia. Esim. Kirjasto, kirjallisuus, kirjailija, kirjava, kirjain, kirjaton... jne. Sitten saimme valita sen sanan, mistä tehtäisiin tällaisia sanoja. Joku ehdotti S.T. :n etu- ja sukunimeä, ja niistähän sai helposti vaikka mitä sanoja. (Niinkuin minunkin nimestäni. Mutta oli hauskaa, kun luokan kovispoika, joka oli aina yleensä ensimmäisenä naljailemassa muille, oli kerrankin itse  naurun kohteena). Jukkaa keljutti. Sitten reksi sanoi: "Nyt minä alan jo epäillä jotakin. Mitäs vikaa siinä T:ssä on? Minun nimi kun sattuu olemaan omaa sukua T." Arto sanoi vihjailevasti: "Sepä kun sattuu olemaan omaa sukua jonkun muunkin nimi." Kaikki rämähtivät nauramaan. Jukalla oli nolo. Jukka oli oudon hiljainen tänään sen jälkeen kun sai sen kirjeen.

Olisihan sitä muutakin kertomista tuosta S.T:stä, mutta hätä menee housuun kohta.

Moi! Moi! Moi! Moi! Moi!